Een mondvol activiteiten die kritische reflectie stimuleren. zonder bezinning geen groei. Kauw met ons mee op existentiële design issues.


dEELNEMERS

Verwacht een gewaagde mix van lokale en internationale deelnemers en sprekers. Tijdens DesignChewing komen gerenomeerden en jonge honden samen en delen hun passie voor design.

IMAGES SITE4.jpg

Hou je vast en geniet. Hier krijg je de waarheid zonder filter. Tijdens een FuckUp delen waaghalzen in 7 minuten slechte beslissingen, ongelooflijke pech en verkeerde inschattingen in hun (vroegere) projecten.
IMAGES SITE.jpg

Toekomstige helden en heldinnen. Uitvinders en ontdekkers. Het beste van de nieuwe lichting beeldmakers gaan bij ons op vrijdagmiddag aan de ronde tafel: Start Practice. Tien Gretige Gasten die in ‘19 met hun afstudeerprojecten de academies achter zich lieten. The future‘s so bright, you gotta wear shades!


IMAGES SITE5.jpg

Nachtvogels! Sta eens vroeg op voor een croissantje en inspirerende talks rondom bizarre onderwerpen. Dit ontbijt brengt je sowieso op nieuwe ideeën, waarmee je energiek aan de dag begint.
IMAGES SITE3.jpg

Altijd een persoonlijk gesprek dat raakt. Dit keer met niemand minder dan Irma Boom. Zij reflecteert op filmfragmenten die een grote invloed hebben gehad op haar leven. Host Léon van Geest stelt prikkelende vragen omtrent filmische voorkeur.


Screen Shot 2019-05-09 at 19.11.44.png

Designers en architecten dragen hun reflectieve essays voor op het podium. Live jurering en uitreiking van de design- en architectuur schrijfprijs! Kom en laat je stem gelden.

BC-LAB(groen_RGB).jpg

BlueCity Lab is een werkplaats, én een laboratorium in circulaire voorbeeldstad BlueCity. Duik onder in de wondere wereld van biofabricatie, en praat mee om biologisch materiaal, dat nu nog vaak als afval wordt gezien, in te zetten als een waardevol ingrediënt voor regeneratief ontwerp.


Hoe ver reikt jouw designkennis? Je wordt flink aan de tand gevoeld tijdens deze quiz; van designfeiten tot aan designgeschiedenis. Snelheid en inbeeldingsvermogen zijn een belangrijk onderdeel van deze ultieme test.

IMAGES SITE6.jpg

Ideeën hebben, is makkelijker dan ze te verwezenlijken! We duiken samen in hedendaagse projecten op het vlak van interactie ontwerp en technologie. Enthousiaste sprekers delen hoe hun achterliggende concepten en ontwerpprocessen toekomstig werk kunnen inspireren.DPFR-wit-trans.png

Designplatform Rotterdam stelt tot doel, de stimulering van een dynamisch en kritisch designklimaat in Rotterdam, in een internationale context. Samen met onze actieve gemeenschap en partners organiseren we debatten, workshops, lezingen en andere toffe initiatieven waar ontwerpers mee op de proppen komen. We bieden ondersteuning aan controversiële ideeën en laten die samen uitgroeien tot unieke programma’s.  

We zijn dankbaar voor de erkenning en de steun die we ontvangen van de Gemeente Rotterdam.