Welcomecard-DC-website.jpg
 

Een mondvol activiteiten die kritische reflectie stimuleren. zonder bezinning geen groei. Kauw met ons mee op existentiële design issues.


dEELNEMERS

Verwacht een gewaagde mix van lokale en internationale deelnemers en sprekers. Tijdens DesignChewing komen gerenomeerden en jonge honden samen en delen hun passie voor design.

IMAGES SITE4.jpg

Hou je vast en geniet. Hier krijg je de waarheid zonder filter. Tijdens een FuckUp delen waaghalzen in 7 minuten slechte beslissingen, ongelooflijke pech en verkeerde inschattingen in hun (vroegere) projecten.
IMAGES SITE.jpg

Toekomstige helden en heldinnen. Uitvinders en ontdekkers. Het beste van de nieuwe lichting beeldmakers gaan bij ons op vrijdagmiddag aan de ronde tafel: Start Practice. Tien Gretige Gasten die in ‘19 met hun afstudeerprojecten de academies achter zich lieten. The future‘s so bright, you gotta wear shades!


IMAGES SITE5.jpg

Nachtvogels! Sta eens vroeg op voor een croissantje en inspirerende talks rondom bizarre onderwerpen. Dit ontbijt brengt je sowieso op nieuwe ideeën, waarmee je energiek aan de dag begint.
IMAGES SITE3.jpg

Altijd een persoonlijk gesprek dat raakt. Dit keer met niemand minder dan Irma Boom. Zij reflecteert op filmfragmenten die een grote invloed hebben gehad op haar leven. Host Léon van Geest stelt prikkelende vragen omtrent filmische voorkeur.


Screen Shot 2019-05-09 at 19.11.44.png

Designers en architecten dragen hun reflectieve essays voor op het podium. Live jurering en uitreiking van de design- en architectuur schrijfprijs! Kom en laat je stem gelden.

BC-LAB(groen_RGB).jpg

BlueCity Lab is een werkplaats, én een laboratorium in circulaire voorbeeldstad BlueCity. Duik onder in de wondere wereld van biofabricatie, en praat mee om biologisch materiaal, dat nu nog vaak als afval wordt gezien, in te zetten als een waardevol ingrediënt voor regeneratief ontwerp.


Hoe ver reikt jouw designkennis? Je wordt flink aan de tand gevoeld tijdens deze quiz; van designfeiten tot aan designgeschiedenis. Snelheid en inbeeldingsvermogen zijn een belangrijk onderdeel van deze ultieme test.

IMAGES SITE6.jpg

Ideeën hebben, is makkelijker dan ze te verwezenlijken! We duiken samen in hedendaagse projecten op het vlak van interactie ontwerp en technologie. Enthousiaste sprekers delen hoe hun achterliggende concepten en ontwerpprocessen toekomstig werk kunnen inspireren.DPFR-wit-trans.png

Designplatform Rotterdam stelt tot doel, de stimulering van een dynamisch en kritisch designklimaat in Rotterdam, in een internationale context. Samen met onze actieve gemeenschap en partners organiseren we debatten, workshops, lezingen en andere toffe initiatieven waar ontwerpers mee op de proppen komen. We bieden ondersteuning aan controversiële ideeën en laten die samen uitgroeien tot unieke programma’s.  

We zijn dankbaar voor de erkenning en de steun die we ontvangen van de Gemeente Rotterdam.

OVER

Tijd om te kauwen op 3 volle designdagen. Tijd voor de waarheid. DesignChewing biedt een mondvol activiteiten die kritische reflectie stimuleren. Dit is voor waaghalzen die niet bang zijn om te kauwen op existentiële design issues en hun eigen werk. Samen voelen we ons verantwoordelijk om onze professie continu naar een hoger artistiek niveau te tillen. Designplatform Rotterdam, samen met lokale en internationale partners, creëert een weekend waarbij we onze tanden in design zetten.  

105648_martincreedsaycheese-voorlinden-antoinevankaam-10.jpg

Design writing award

De Pruys Bekaert Prijs wordt uitgereikt aan auteurs van geschreven kritieken op het gebied van design. Deelname is open voor iedereen die zich geroepen voelt om te reflecteren op het thema ‘Wereldbeelden’. Een gerenommeerde jury nomineert maximaal zes teksten, waarvan drie op het gebied van design en drie op het gebied van architectuur. De winnende auteurs ontvangen naast de eer ook een vermelding van hun publicatie op de sites van ArchiNed en Designplatform Rotterdam, en in Dots Magazine. Lees hier meer info.

PROGRAMMA

VERDER…

>> Finale van de Design Schrijfprijs.

3 design-schrijvers en 3 architectuur-schrijvers zijn genomineerd om hun essay voor te dragen voor het publiek en een gerenomeerde jury. Vervolgens wordt er een winnaar gekozen. Lees HIER meer!

>> Video installatie.

We zijn de straat op gegaan in Rotterdam en de rest van Europa met de vraag ‘waar kauwen creatieven zoal op’?

>> De ‘Spitting Source’.

Individuele coaching voor designers en kunstenaars door een gerenomeerde expert. Meld je hieronder aan neem je portfolio mee!

contact

 

TENT ROTTERDAM
Witte de
Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
mail@tent.nl

DESIGNPLATFORM ROTTERDAM
Postbus 26023
3002 EA Rotterdam
mail@dpfr.nl