Screen Shot 2019-05-09 at 19.11.44.png

Schrijvende ontwerpers en architecten beklimmen het podium! Archined en Designplatform Rotterdam reiken de Pruys-Bekaert awards uit voor design- en architectuur kritiek.

Voor deze editie hebben designers en architecten essays ingestuurd rondom het thema ‘Wereldbeelden’. Wat vinden zij belangrijk om aan te kaarten? Ze krijgen de kans om dit te delen met een publiek aan vakgenoten.

Thema: Wereldbeelden
Een wereldbeeld is een concept of theorie over de wereld en de plek van de mens hierin. Het is een intellectuele constructie die de mogelijkheid verschaft om gebeurtenissen en hun betekenis te analyseren, en bevat perspectieven die antwoorden geven op existentiële vragen. In de context van architectuur en design, kunnen dit politieke, morele, ethische of estetische waarden zijn van waaruit designers of architecten vertrekken.

De juryleden zijn Kirsten Algera (designhistorica en -critica en hoofdredacteur MacGuffin Magazine), Jan Boelen (product designer, artistiek directeur Z33 en hoofd masteropleiding Social Design aan de Design Academy) en Hicham Khalidi (directeur Van Eyck, Maastricht).

Klik hier voor meer info.